Новини

Новини

На 1-ви Юли 2014 г. артистите на Фондация Борис Христов Бойко Цветанов и Крум Гълъбов гостуваха на операта във Владикавказ по покана на нейния директор Госпожа Лариса Гергиева, която е сестра на един от най-великите диригенти на нашето съвремие – Маестро Валери Гергиев !

https://www.youtube.com/watch?v=MNIZIksXeZM&feature=youtu.be

 

От 25.08.2014 до 01.09.2014 Председателят на Фондация Борис Христов Маестро Бойко Цветанов ще проведе в Русе международен майсторски клас за млади оперни певци. Повече може да научите на:

 http://www.isa-allegra.com/

 

10.09.2014

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, ДНЕС Е ЧУДЕСЕН ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, ЗА ФОНДАЦИЯ "БОРИС ХРИСТОВ" И ЗА НАС - НЕЙНИТЕ ОСНОВАТЕЛИ И РЪКОВОДИТЕЛИ !
Предложението на Фондация "Борис Христов" беше утвърдено на всички инстанции и от днес зала "Музикална" на Централния Военен Клуб ще носи името "Борис Христов" !!! В началото на следващия месец ще бъде официалната церемония по преименуването на залата, което ще бъде белязано с малък концерт на Маестро Бойко Цветанов, хор Гусла и Академик Бобевски и Стоян Бончев ! Специални гости ще бъдат Професор Георги Чапкънов, Министърът на отбраната, ръководството на ЦВК, както и много други хора на културата, приятели на фондация "Борис Христов" и ценители на великото наследство на Борис Христов. В тази зала занапред ще бъде изложена и уникалната скулптура на Професор Чапкънов, която Фондация "Борис Христов" дари на Министерството на Отбраната и Централния Военен Клуб !!!! Всяка година на 18 Май - рожденният ден на Борис Христов, в залата ще се провежда честване на големия Българин и велик Маестро !!!

 

04.10.2014

Скъпи приятели, официалното откриване на първата в София музикална зала, носеща името на  "БОРИС ХРИСТОВ" ще бъде на 10 Октомври в 18:00, в сградата ба Централния Военен Клуб в София !

Залата ще бъде официално открита от председателя на Фондация "Борис Христов" и Министърът на Отбраната на Република България !

Наред с официалната част, кратък, но изключителн концерт ще ви поднесат световно известният български тенор и любим ученик на Борис Христов Маестро Бойко Цветанов, великият хор Гусла, откъдето започва творческият път на Борис Христов под диригентсвото на Академик Бобевски, Стоян Бончев - председател на фондация "Борис Христов" и ученик на Бойко Цветанов, както и най-новият артист на фондация "Борис Христов" прекрасното сопрано Доротея Доротеева !  Огромната чест да бъде на рояла ни оказа Вилиана Вълчева - един от най-талантливите млади диригенти не само в България, но и световен мащаб !

 

10.10.2014
София има своята първа зала, носеща името на Борис Христов.  В нея занапред ще бъде постоянно изложена и уникалният скулпторен портет на Борис Христов, изработен от професор Георги Чапкънов.


18. 12.2014
На специална церемония в зала "Борис Христов"  професор Георги Чапкънов стана първият почетен член на фондация "Борис Христов".  Отличието му беше връчено от съпредседателите на Фондацията Стоян Бончев и Бойко Цветанов и изпълнителния директор Николай Ангелов. Церемонията беше последвана от концерт с участието на Бойко Цветанов, Стоян Бончев, Вилиана Вълчева и Ива Йонова !

 

Copyright © Boris Christoff Foundation. All Rights Reserved.