Бойко Цветанов

p10.boiko 800
Бойко Цветанов е един от най-великите и успешни български тенори за всички времена.Той е първият, най-известен и любим ученик на БОРИС ХРИСТОВ. Маестро Христов е виждал в лицето на Бойко Цветанов истинския продължител на делото си и просълзен го е наричал: „ Сине мой, Дон Карлос на моите мечти”.

Бойко Цветанов е завършил Държавната музикална академия в класа на професор Чавдар Хаджиев, специализирал е при Маргарита Лилова във Виена, при Борис Христов в Рим, при Карло Бергонци в Академия „Верди“ в Бусето, Италия и при Франко Корели. В периода 1991 – 2013 е солист на Опера Цюрих, а в момента е учредител и съпредседател на фондация „Борис Христов” и вицепрезидент на международната организация за обмен на артисти и развиване на оперни таланти „ La Forza dell’Opera” .

Стоян Бончев

p13.stoyan 800
Стоян Бончев е роден в София. Завършва с отличие Руската езикова гимназия „А.С.Пушкин” след което и Първа Английска Гимназия "Уилям Шекспир".

Дипломира в УНСС с магистърска степен по икономика, специалност „международни икономически отношения”. Следва двугодишна специализация във Виенския  икономически университет.  Работил е в съдебната система, в правителствени организации, както и на висша мениджърска позиция в частна компания.

С пеене се занимава от  девет години под ръководството на Маестро Бойко Цветанов. В този период придобива и магистърска степен по класическо пеене от Нов Български Университет, където се дипломира с Магистърска теза на тема „ Приносът на Борис Христов към българското и световно оперно изкуство”.

В момента е учредител и съпредседател на Фондация „Борис Христов” и солист на Представителния Ансамбъл на Въоръжените Сили на Република България.

Николай Ангелов

nikolai angelov 800

Съпредседателят на Фондация "Борис Христов" Николай Ангелов е икономически експерт с богат управленски и организационен опит.

Средното си образование получава в „BUNKER HIGH SCHOOL”, Мисури, САЩ.

Завършил е Пловдивския Университет като Магистър Управление на Човешките Ресурси, както и THAMES VALLEY UNIVERSITY Лондон, като Бакалавър по Бизнес Администрация.

Работил е като маркетингов специалист в Института по търговия към Министерството на Външните Работи, както и като висш мениджър в редица национални и чужди компани като “SAINT GOBAIN WEBER”, „SEVVAL CORPORATION S. L.”, JOHN DEERE” и др.

Бил е председаел на управителния съвет на „Монтажи” АД.

Copyright © Boris Christoff Foundation. All Rights Reserved.