Учредители и съпредседатели на Фондация "Борис Христов" са Бойко Цветанов, Стоян Бончев и Николай Ангелов. Основната мисия на Фондация „Борис Христов” е да съхрани и популяризира творческото наследство на Борис Христов, както и да подпомага и стимулира развитието на оперното изкуство като цяло.

Част от изпълнението на тази мисия е откриването и подпомагането на млади оперни таланти, както и полагането на усилия за развитието на международно сътрудничество в областта на музикалното творчество, изпълнителското изкуство и концертната дейност.

Фондацията организира и провежда концерти, майсторски класове, дарителски акции и семинари и спомага за представянето и реализирането на български артисти в страната и зад граница. Фондация „Борис Христов” поддържа отношения на ползотворно сътрудничество с правителствени и неправителствени организиции, с фондации, международни клубове и сдружения  със сходни цели. 

На 18 Май 2014 година Фондация "Борис Христов", съвместно с професор Георги Чапкънов,  дари на Министерството на Отбраната на Република България уникална скулптора на Борис Христов, изработена от професор Чапкънов специално за честването на 100 годишнината от рождението на великия бас. Геният на Георги Чапкънов усети и претвори по магически и неповторим начин гения на Борис Христов !

Дарението беше направено с предложение занапред зала "Музикална" на Централния Военен Клуб да носи името на Борис Христов!

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Boris Christoff Foundation. All Rights Reserved.